Gryczany krem czekoladowo- śliwkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Mój sposób na pyszne połączenie kaszy gryczanej i powideł śliwkowych

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza gryczana (ugotowana): 1 szklanka
    - powidła śliwkowe domowej roboty: 100 mililitrów
    - czekolada gorzka: 5 dekagramów
    - mleko ok: 4 łyżki
    - cukier miałki: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Gryczany krem czekoladowo- śliwkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną i ostudzoną kaszę dokładnie rozdrabniamy blenderem. Dodajemy powidła śliwkowe i znowu miksujemy z dodatkiem cukru. Czekoladę rozpuszczamy w gorącym mleku. Ciepłą wlewamy do kaszy i znowu miksujemy. Odstawiamy na 20-30 minut, aby krem przestygł. Podajemy ze świeżym pieczywem, ale równie dobrze smakuje sam...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować