Golonka w galarecie

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Wyśmienita golonka w galarecie którą możemy podać jako przestawkę pokrojoną na mniejsze kawałki lub kolację. Świetnie smakuje skropiona octem czy też sokiem z cytryny podana z kromką świeżego chleba.

  • 5 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 golonki wieprzowe
    8 marchewek
    2 pietruszki
    kawałek pora
    5 liści laurowych
    1 łyżka ziela angielsiego
    1 łyżka pieprzu czarnego w kulkach
    parę gałązek natki pietruszki
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Golonka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki dokładnie oczyścić.
    Marchew z pietruszką obrać, pora wypłukać.
  • 2. Mięso z warzywami umieścić w garnku,zalać wodą 2-3 cm ponad składniki.
    Dodać natkę pietruszki, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz w kulach.
    Gotować na minimalnym gazie 2,5 godz.
  • 3. Wywar przecedzić do oddzielnego garnka, doprawić solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia.
  • 4. Mięso golonki oddzielić od kości i skóry, marchewki pokroić w plasterki.
  • 5. Do salaterek włożyć marchew i mięso, zalać wywarem.
    Wstawić do lodówki aby galareta stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Marchewka Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować