Gołąbki ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tanie i bardzo smaczne.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta włoska średniej wielkości: 1 sztuka
    - ziemniaków: 1 kilogram
    - cebula: 1 sztuka
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - olej: 5 opakowań
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gołąbki ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty sparzyć w osolonej wodzie ( nie wylewać wody po kapuście).Ziemniaki obrać,ugotować,odcedzić i ostudzić.Następnie zetrzeć je na tarce lub przepuścić przez praskę.Cebulę posiekać,podsmażyć,a następnie ododać do ziemniaków,wymieszać.Doprawić solą oraz pieprzem.
  • 2. Na liście kapusty nakładać porcję farszu,a następnie zawijać w gołąbki.Gołąbki ułożyć w większym garnku i zalać wodą , w której była parzona kapusta.Dodać kostkę rosołową.Gołąbki gotować około 1 godziny.Podawać na ciepło z keczupem albo sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować