Gofry ziemniaczano - dyniowe ze śledziem w oleju

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na wytrawne gofry. Przygotowane z gotowanych ziemniaków i puree z dyni, filetów śledziowych w oleju z dodatkiem zielonego koperku. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ugotowanych ziemniaków
    2 łyżki puree z pieczonej dyni
    4 łyżki pokrojonego koperku
    1 surowe jajko
    1 puszka filetów śledziowych w oleju rzepakowym ( 170 g )
    6 - 8 łyżek mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    sól paprykowa do smaku
    pieprz do smaku
    olej do gofrownicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Gofry ziemniaczano - dyniowe ze śledziem w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek myjemy i osuszamy z wody na papierowym ręczniku, kroimy na drobno. Ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski i dodajemy puree dyniowe i pokrojony koperek. Dokładamy filety śledziowe z puszki razem z olejem, surowe jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

    Gofrownice smarujemy olejem i rozgrzewamy. Łyżką nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry z obu stron na rumiany kolor. Upieczone gofry przekładamy na metalową kratkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Dynia Śledzie Koperek Jajka kurze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Tarta ze śledziem

To może cię zainteresować