Fusilli z młodymi ziemniakami i fasolką

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Danie równie pyszne jak proste. Wystarczy kilka chwil by cieszyć się tym pysznym makaronem.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - małe młode ziemniaki (oskrobane, przekrojone na pół): 500 gramów
    - makaron fusilli: 400 gramów
    - fasolka szparagowa (może być mrożona): 200 gramów
    - bryndza: 45 gramów
    - koperek: 1 pęczek
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - pietruszka naciowa: 1 pęczek
    - olej słonecznikowy: 50 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fusilli z młodymi ziemniakami i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W blenderze miksujemy koperek, szczypior, pietruszkę naciową, bryndzę i olej.
  • 2. W dużym garnku ziemniaki zalewamy wrzącą, osoloną wodą i gotujemy przez 6 minut, następnie dokładamy fasolkę szparagową i gotujemy dalsze 2 minuty. Na koniec dokładamy makaron i całość gotujemy przez 6 – 7 minut (zgodnie z czasem gotowania makaronu zleconym przez producenta).
  • 3. Makaron z ziemniakami i fasolką odcedzamy, dodajemy wcześniej przygotowany sos i dokładnie mieszamy. Podajemy natychmiast.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować