Fusilli z pesto i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo proste danie obiadowe, do podania na ciepło w domu, a także jako lunchbox na wynos.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu świderki - u mnie kukurydziany
    0,5 kg brokuła
    1 puszka tuńczyka
    150 g suszonych pomidorów
    słoiczek pesto bazyliowego (200 g)
    80 g ziaren słonecznika
    100 g żółtego sera w kawałku lub tartej mozzarelli
    garść rukoli
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Fusilli z pesto i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na suchej patelni prażymy do zarumienienia pestki słonecznika. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki i kroimy suszone pomidory. W lekko osolonej wodzie gotujemy do miękkości różyczki brokuła, odcedzamy łyżką. W tej samej wodzie gotujemy makaron. Odlewamy wodę i zostawiamy makaron w garnku. Dodajemy brokuły, tuńczyka, suszone pomidory, słonecznika, ser, pesto, rukolę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy i dokładnie mieszamy, tak aby wszystkie składniki połączyły się z makaronem. Podajemy na ciepło. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron świderki (fusilli) Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Bezglutenowa Obiad

Podobne przepisy

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
zielone pesto z tuńczykiem

To może cię zainteresować