Francuskie maleństwa z gotowanym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie rozwałkować na gr. 0,5cm. Szklanką o śr. 8 cm wyciąć 18 kółek. Z 12 z nich wyciąć krążki o śr. 5-6cm. Powstałe pierścienie posmarować żółtkiem. Na krążkach ciasta o śr. 8 cm układać po 2 pierścienie, tak aby strona posmarowana żółtkami dotykała do suchego ciasta. Delikatnie docisnąć. Wszystko ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia posmarować pozostałym żółtkiem. Piec ok. 15 min w temp. 190st. W między czasie mięso pokroić w kosteczkę, dodać osączony groszek i fasolę. Wymieszać ze śmietaną, majonezem i szczypiorkiem. Doprawić do smaku. Do jeszcze ciepłych ciastek nakładać farsz i od razu podawać.
Komentarze