Francuskie maleństwa z gotowanym kurczakiem

0 (0 ocen)

  • Średni

Pyszne i efektowne;)

  • Średni

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - żółtko: 1 sztuka
    - gotowane mięso z kurczaka: 30 dekagramów
    - groszek: 1 puszka
    - czerwona fasola: 0.5 puszki
    - śmietana: 2 łyżki
    - majonez: 1 łyżka
    - posiekany szczypior: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Francuskie maleństwa z gotowanym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwałkować na gr. 0,5cm. Szklanką o śr. 8 cm wyciąć 18 kółek. Z 12 z nich wyciąć krążki o śr. 5-6cm. Powstałe pierścienie posmarować żółtkiem. Na krążkach ciasta o śr. 8 cm układać po 2 pierścienie, tak aby strona posmarowana żółtkami dotykała do suchego ciasta. Delikatnie docisnąć. Wszystko ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia posmarować pozostałym żółtkiem. Piec ok. 15 min w temp. 190st. W między czasie mięso pokroić w kosteczkę, dodać osączony groszek i fasolę. Wymieszać ze śmietaną, majonezem i szczypiorkiem. Doprawić do smaku. Do jeszcze ciepłych ciastek nakładać farsz i od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować