Jeżeli nie macie pomysłu na wykorzystanie mięsa pozostałego z gotowania rosołu, przesyłam propozycję, na wspaniałe smarowidło na kanapki. Jest błyskawiczne w przygotowaniu, przepyszne i nic się nie marnuje :)
15 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
-4 pałki z kurczaka ugotowane w rosole obrane z kości i skórek
-3 duże, ugotowane na twardo jaja
-2 łyżki majonezu
-1 duży pęczek szczypiorku
-1 czubata łyżka chrzanu tartego
-sól i pieprz
Pasta jajeczna z gotowanym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso i jajka kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do miski. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy z majonezem i chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Komentarze