FLACZKI

4.5 (198 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Danie jest smaczne dla lubiących flaczki

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • składniki:1 kg flaków wołowych,
    1,2 kg łopatki wieprzowej,
    1 duża marchew,
    1 łyżka przyprawy doprawka,
    2 czubate łyżki majeranku,
    1 koncentrat pomidorowy,
    1 łyżeczka papryki czerwonej sypanej,
    1 łyżka pieprzu czarnego,
    pół łyżki pieprzu cytrynowego,
    5 ziaren ziela angielskiego,
    3 liście laurowe.
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Flaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:W osobnych garnkach ugotować flaki wołowe i łopatkę,następnie gdy już flaki wołowe są obgotowanych wlać je na durszlak aby odciekły.Do osobnego garnka wlać 3 litry wody dodać odcieknięte flaki wołowe oraz startą na tarce jarzynowej marchew,gotować do miękkości.Obgotowaną łopatkę pokroić w paski dodać do gotujących się flaków wołowych z marchewką.Doprawić całość do smaku,gotować do całkowitej miękkości flaków i mięsa.

Porady

dla ludzi lubiących flaki na pikantnie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować