• Dla 4 osób
  • Łatwy

Domowe flaczki - pyszne! Dziś się lekko stresuję bo obiad późno gotuję, ale jest i to mój ulubiony i szybki.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg flaków wołowych,
    2 łyżki dusznych warzyw ( mam swoje ),
    2 łyżki majeranku,
    1 przyprawa do flaków biesiadnych,
    05 łyżki smalcu lub oleju,
    1 czubata łyżka mąki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Flaczki Przekąski

Flaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować kupne flaki - oczyścić.
  • flaki 2. Do garnka wlać 1,5 litra wody i dodać suszone warzywa.
  • flaki 3. Flaki dokładnie wypłukać aż nie będzie mętna woda.
  • flaki 4. Dodać je do garnka z wodą i warzywami.
  • flaki 5. Gotować do miękkości flaków.Gdy wyparuje około pół litra wody to flaki są już miękkie, można dodać smalec lub olej.
  • flaki 6. Dodać przyprawę do flaków.
  • flaki 7. Następnie majeranek i jeszcze chwilę po gotować doprawić do smaku.
  • flaki 8. Na patelni zapalić mąkę i ją rozrobić z wywarem od flaków, zalać flaki i zagotować.
  • flaki 9. Flaczki podałam z bułką bo tak lubimy najbardziej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować