Flaczki

4.5 (168 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do ich przygotowania możemy wykorzystać pozostały z poprzedniego dnia bulion oraz mięso i warzywa, na których go ugotowaliśmy.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ugotowane mięso drobiowe lub wołowe,
    marchewka (ugotowana),
    pietruszka (ugotowana),
    1 przyprawa do flaków
    2 łyżki majeranku
    2-3 litry bulionu
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania mięsne

Flaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obieramy i dzielimy na małe cząsteczki. Warzywa kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce.
  • 2. Bulion zagotowujemy, dodajemy warzywa i mięso. Następnie przyprawę do flaków (ilość wedle uznania) i majeranek. Chwilę gotujemy.
  • 3. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Flaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować