Fit ciasto z budyniem i rabarbarem

4.42 (184 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto odchudzone, ale obłędnie smaczne, niczego nie będzie Wam w nim brakowało :)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    120 g mąki pszennej
    50 g odżywki białkowej, u mnie czekoladowa
    1/2 szklanki eytrytolu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2/3 szklanki mleka
    1/2 opakowania skyru naturalnego
    1 budyń czekoladowy na 3/4 l mleka + mleko + erytrytol
    ok 300 g rabarbaru
Wystaw ocenę:

4.42 (184 ocen)

Fit ciasto z budyniem i rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Całe jajka zmiksować ze słodzikiem, kiedy będą już puszyste wsypać mąkę, proszek do pieczenia, odżywkę białkową, wlać mleko, dodać skyr i całość zmiksować na gładka masę. Masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, łyżką nałożyć na ciasto porcje budyniu, a wierzch posypać pokrojonym rabarbarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 35 minut. Smacznego :)

Porady

1 z 12 kawałków ma 119 kcal cukry 12,1 g tłuszcz 2,9 g białko 9,5 g

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź inne przepisy na dietetyczne ciasto

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować