CIASTO KOKOSOWE Z MORELAMI BEZGLUTENOWE , BEZ LAKTOZY, FIT

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nie zawiera innych mąk niż mąka kokosowa, jest bez cukru i mleka.

Jest bezglutenowe i bez laktozy.

Śmiało może być przygotowywane i jedzone przez osoby z alergiami pokarmowymi.

A do tego jest niesamowicie pyszne!

Jest świetnym pomysłem nie tylko na deser ale też jako przekąska w pracy czy lekki podwieczorek.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * duże jajka – 5 szt

    * mąka kokosowa 0,5 szkl

    * roztopiony olej kokosowy – 1/4 szkl

    * miód wielokwiatowy – 2 łyżki

    * proszek do pieczenia bg- 2 łyżeczki

    * morele
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto kokosowe Bezy

Ciasto kokosowe z morelami bezglutenowe , bez laktozy, fit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Jajka ubijamy z miodem ok. 10 minut, dolewamy olej.

    Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem, dokładnie miksujemy ( ciasto ma mieć budyniową konsystencje ).

    Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy pokrojone morele pieczemy ok. 25-30 minut . 160C z termoobiegiem.

    Smacznego!

Porady

Morele śmiało możemy zastąpić innymi ulubionymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Mąka kokosowa Morele

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto kokosowe bez jajek

To może cię zainteresować