Placki twarogowe z truskawkami

4.5 (148 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Puszyste, smaczne i szybkie do zrobienia.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    1 czubata szklanka mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka truskawek
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki twarogowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg ugnieść widelcem z cukrem. Dodać jajka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia.
    Wszystko dokładnie wymieszać.
    Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką małe placki. Na każdy placek nałożyć truskawki pokrojone w plasterki. Smażyć z dwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować