Placki twarogowe z bananem i jabłkiem

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dziś na szybko wymieszałam to co było pod ręką i powstały takie oto pyszne placuszki. Są puszyste, delikatne, robią się ekspresowo, a znikają jeszcze szybciej. Spróbujcie ;)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 180g twarogu półtłustego (u mnie klinek)
    – 100g jabłka
    – 100g banana
    – 1 jajko
    – 50g mąki ryżowej
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    – słodzidło wg smaku (u mnie 2 płaskie łyżki ksylitolu)
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placki twarogowe z bananem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozetrzeć z jajkiem i słodzidłem. Jabłko i banana pokroić w drobną kostkę, dodać do twarogu, dodać mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na małym ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z obu stron na rumiano. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować