Fit batony z masłem orzechowym

4.5 (156 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo zdrowa przekąska dla miłośników masła orzechowego i czekolady. Bez wyrzutów sumienia można sięgnąć po jeden lub nawet dwa kawałki tego smakołyku.

Doskonale nadaje się na podwieczorek, do szkoły lub pracy.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl masła orzechowego

    1/3 szkl oleju kokosowego

    1/2 szkl miodu

    3 łyżki kakao

    100g (4 szkl) ekspandowanego żyta i brązowego ryżu

    1 tabliczka posiekanej gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Batony

Fit batony z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W większej misce wymieszać masło orzechowe, olej i miód. Włożyć do mikrofali nastawionej na średnią moc na ok 20-30 sekund. Wymieszać. Powtórzyć 1-2 razy aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Dodać kakao, wymieszać. Wsypać preparowane zboża i posiekaną czekoladę, wymieszać i przełożyć do foremki (21cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Docisnąć i wyrównać wierzch. Odstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia. Pokroić w równej wielkości batoniki. Można polać czekoladą ale i bez niej batony są bardzo słodkie ;)

Porady

Ekspandowane żyto i brązowy ryż + jabłko można zastąpić zwykłym ryżem ekspandowanym. Batoniki należy przechowywać w chłodnym miejscu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Masło orzechowe Miód Olej Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować