Ryż z masłem orzechowym

4.5 (167 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tak przygotowany ryż jest bardzo smaczny i syty. Idealny na śniadanie.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ryż- 100 g
    śmietana 30%-100 ml
    masło orzechowe-kopiasta łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Ryż z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowany wcześniej ryż wrzucamy do rondelka, dodajemy śmietanę i masło orzechowe, podgrzewamy na wolnym ogniu mieszając do połączenia masła ze śmietaną.
    Przekładamy do salaterek, podajemy od razu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować