Brownie z masłem orzechowym

4.99 (180 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam czekoladę i mimo, iż ostatnio staram się trochę ograniczyć słodycze, to do niedzielnej kawy upiekłam to przepyszne brownie. Ma wspaniałą wilgotną konsystencję i cudownie pachnie czekoladą i masłem orzechowym. Nie można się mu oprzeć :) na pewno nie skończy się na jednym kawałku ;)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g masła
    250 g gorzkiej czekolady
    4 jajka w temp. pokojowej
    250 g cukru
    niepełna szklanka mąki pszennej
    3 łyżki kakao
    szczypta soli
    9 łyżeczek masła orzechowego
Wystaw ocenę:

4.99 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Brownie

Brownie z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić w garnuszku, dodać połamaną czekoladę i odstawić na kilka minut. Po tym czasie wymieszać do rozpuszczenia się czekolady. Ostudzić.
    Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę i kakao oraz szczyptę soli. Wymieszać.
    Formę 21x21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę czekoladową. Łyżeczką nakładać masło orzechowe i zrobić fantazyjne esy-floresy. Brownie włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Masło orzechowe Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować