Biały Lion

4.51 (178 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Upiec jasny biszkopt z 6 - 7 jajek w formie 25/35 cm. i po upieczeniu przekroić na pół.

    MASA BUDYNIOWA:
    3 budynie śmietankowe
    1 l mleka
    25 dag masła lub margaryny
    sok z 1/2 cytryny
    cukier do smaku

    RYŻ:
    10 dag ryżu preparowanego
    puszka masy kajmakowej

    15 dag orzeszków ziemnych solonych
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Batony

Biały lion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MASA BUDYNIOWA:
    Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu w 1 litrze mleka. Wystudzić. W misce zmiksować masło z sokiem z cytryny. Cały czas miksując dodawać po 1 łyżce budyniu. Dobrze razem wymieszać.
  • 2. RYŻ:
    Masę krówkową włożyć do garnka. Podgrzać. Wsypać ryż i dokładnie razem wymieszać.
  • 3. PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    1/2 biszkoptu - ryż preparowany - 2/3 masy budyniowej - 1/2 biszkoptu - reszta masy budyniowej - posypać posiekanymi solonymi orzeszkami ziemnymi.

Porady

Ciasto najlepiej na noc odstawić do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masa budyniowa Masa krówkowa Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować