Filet z indyka z kolorowymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne i sycące danie obiadowe. Przygotowane z mięsa z indyka i papryki, marchewki, pora i selera. Moje danie podałam z mieszanką orkiszową. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g filetu z indyka
    1/2 łyżeczki soli do mięsa
    1/2 łyżeczki pieprzu do mięsa
    1 łyżeczka ziół prowansalskich do mięsa
    1 łyżka pokrojonego koperku do mięsa
    2 średnie marchewki
    1 czerwona papryka
    150 g selera
    50 g pora
    1,5 szkl wody
    0,5 szkl śmietanki 30 %
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    olej do smażenia
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    2 woreczki mieszanki ( pęczak, bulgur, soczewica )
    woda do gotowania mieszanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z indyka

Filet z indyka z kolorowymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody. Kroimy w sporą kostkę i wkładamy do miski. Dodajemy przyprawy i mieszamy, odstawiamy.

    Warzywa dokładnie czyścimy, myjemy i osuszamy z wody. Marchew kroimy w talarki, seler w kostkę, por na drobno, paprykę w sporą kostkę.

    W garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso przez kilka minut. Dodajemy warzywa i smażymy przez kolejne kilka minut. Wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie, gotujemy. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę.

    W drugim garnku gotujemy mieszankę według przepisu na opakowaniu. Gotowe danie przekładamy na talerze i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z indyka Marchewka Seler Por Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować