Faszerowane piersi kacze

  • wyświetlono: 181 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Doskonale nadaje się na święta i na codzień

20180214_111434
  • 10 porcje
  • 90min
  • Średni

Składniki

Składniki
Podwójna pierś kaczki
Pół kilo leśnych grzybów
1 cebula
2 łyżki bułki tartej
Sól
Pieprz
Masło

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane piersi kacze

  • 1. Wykonanie:
    Pierś rozciac wzdłuż, tworząc duży prostokąt, lekko rozbić tłuczkiem . Prostokąt posolić i popieprzyć. Grzyby oczyścić i pokroić w kostkę, podsmażamy na maśle. Po 10 minutach dodajemy posiekaną cebulę, smażymy kilka minut aż grzyby będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Dosypujemy tartą bułkę, mieszamy. Farsz rozkładany na piersi zawijamy ciasno w roladę,spinamy wykałaczkami lub owijamy sznurkiem a następnie owijajac w folię aluminiową. Pieczemy ok 1 h. w 170 stopniach. Wystudzić.

Porady

Rolada doskonale nadaje się jako danie obiadowe z ziemniakami lub dowolną surówką, albo na zimno jako wędlina

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Faszerowana pierś kaczki
 

Komentarze

Podobne przepisy

Roladki z piersi kurczaka faszerowane orzechami

Dodane przez: Ania_L

Roladki z piersi kurczaka faszerowane orzechami

Czasem są takie dni, gdy nie chce...

kaczka

Dodane przez: maalikaa

Udka oraz piersi kacze zapiekane z żurawiną...

Piersi kacze zapiekane z owocami...

Piersi z kurczaka faszerowane szpinakim i ricottą

Dodane przez: PolskaGotuje

Piersi z kurczaka faszerowane szpinakim i...

Smaczne danie, lekko skomplikowane,...

Piersi kaczki

Dodane przez: anita176

Kacze piersi z jabłkami i mandarynkami

Doskonała propozycja na uroczysty...

Kurczak z fetą i nespodzianką

Dodane przez: KasiaMi

Piersi z kurczaka faszerowane serem feta...

Piersi z kurczaka to jedno z podstawowych...

zdrowo_jedz

Dodane przez: ImpresjaSmaku

Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami

Danie ma bardzo niską zawartość...