Faszerowane piersi kacze

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Doskonale nadaje się na święta i na codzień

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki
    Podwójna pierś kaczki
    Pół kilo leśnych grzybów
    1 cebula
    2 łyżki bułki tartej
    Sól
    Pieprz
    Masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Faszerowane piersi kacze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Pierś rozciac wzdłuż, tworząc duży prostokąt, lekko rozbić tłuczkiem . Prostokąt posolić i popieprzyć. Grzyby oczyścić i pokroić w kostkę, podsmażamy na maśle. Po 10 minutach dodajemy posiekaną cebulę, smażymy kilka minut aż grzyby będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Dosypujemy tartą bułkę, mieszamy. Farsz rozkładany na piersi zawijamy ciasno w roladę,spinamy wykałaczkami lub owijamy sznurkiem a następnie owijajac w folię aluminiową. Pieczemy ok 1 h. w 170 stopniach. Wystudzić.

Porady

Rolada doskonale nadaje się jako danie obiadowe z ziemniakami lub dowolną surówką, albo na zimno jako wędlina

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować