Kacze piersi z jabłkami i mandarynkami

3 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Doskonała propozycja na uroczysty obiad

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 kacze piersi że skórą
    Sól
    Pieprz
    Majeranek
    3 ząbki czosnku
    2 mandarynki że skórą
    2 jabłka obrane i pokrojone w ósemki
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kacze piersi z jabłkami i mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórę na kaczce nacinamy w kratkę. Mięso nacieramy solą, pieprzem i majerankiem oraz zmiażdżonym czosnkiem. Mandarynki obieramy ze skórki. Skórkę kroimy na paski, mandarynki dzielimy na cząstki. Pierś wkładamy do naczynia żaroodpornego, obkladamy mandarynkami i skorkami. Odstawiamy na 12 H do lodówki. Po tym czasie piersi wyjmujemy z owoców, obsmażamy na złoto z obu stron, na suchej patelni, zaczynając od strony ze skóra, dorzucamy mandarynki skorki z mandarynki, pokrojone na ósemki jabłka. Dusimy pod przykryciem ok 45 minut.

Porady

Piersi podajemy z kopytkami lub kluskami śląskimi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować