Faszerowane marmurkowe jajka

0 (0 ocen)

Przekąska dobra na każdą okazję

Składniki:

  • 4 jajka
    1 łyżka rzeżuchy
    1 łyżka majonezu
    sól,pieprz do smaku
    1 łyżka czarnej herbaty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Faszerowane marmurkowe jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane jajka 1. Jajka gotować ok 4 minut

    Rzeżuchę drobno posiekać .

    Herbatę zaparzyć . Ugotowane jajka delikatnie potłuc . Tak aby skorupka popękała . Nie obierać .
    Tak potłuczone jajka włożyć do zaparzonej herbaty ,gotować jeszcze ok 3 minut .

    . Ugotowane jajka obrać i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka tak aby nie rozpadły się.

    Jedno całe jajko rozgnieść w misce , dodać majonez ,sól, pieprz i dokładnie wymieszać . Dodać posiekaną rzeżuchę i jeszcze raz wymieszać .
    Farsz nałożyć do wgłębienia w białku i przykryć go połówką wyjętego żółtka

    Całość doprawić solą i pieprzem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzeżucha

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować