Marmurkowe faszerowane jajka zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo efektowne jajka faszerowane na wielkanocny stół to moja propozycja na urozmaicenie świątecznych potraw.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1 mały burak
    1 łyżeczka octu
    1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku
    2 łyżeczki majonezu
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przekąski

Marmurkowe faszerowane jajka zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotować przez 5 minut od zagotowania, następnie wyciągnąć je z wody potłuc delikatnie skorupkę. Do wody wkroić buraka i dodać ocet, włożyć do tego jajka, gotować jeszcze 10 minut, odstawić w wodzie z burakiem do ostygnięcia.
    Jajka przeciąć i wyjąć żółtka. Mrożony groszek gotować w posolonej wodzie do miękkości, następnie go odcedzić i ostudzić. Groszek dodać do żółtek, dodać sól i pieprz oraz majonez, rozdrobnić blenderem.
    Powstałą masą napełnić rękaw cukierniczy z gwiazdkową tylką. Napełnić masą jajka, podawać schłodzone.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować