Marmurkowe faszerowane jajka zielonym groszkiem

  • wyświetlono: 399 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Bardzo efektowne jajka faszerowane na wielkanocny stół to moja propozycja na urozmaicenie świątecznych potraw.

20181029_124931
  • 8 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka
1 mały burak
1 łyżeczka octu
1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku
2 łyżeczki majonezu
sól i pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Marmurkowe faszerowane jajka zielonym groszkiem

  • 1. Jajka gotować przez 5 minut od zagotowania, następnie wyciągnąć je z wody potłuc delikatnie skorupkę. Do wody wkroić buraka i dodać ocet, włożyć do tego jajka, gotować jeszcze 10 minut, odstawić w wodzie z burakiem do ostygnięcia.
    Jajka przeciąć i wyjąć żółtka. Mrożony groszek gotować w posolonej wodzie do miękkości, następnie go odcedzić i ostudzić. Groszek dodać do żółtek, dodać sól i pieprz oraz majonez, rozdrobnić blenderem.
    Powstałą masą napełnić rękaw cukierniczy z gwiazdkową tylką. Napełnić masą jajka, podawać schłodzone.Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaWielkanocJajka faszerowane
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane brokułem

Dodane przez: JulkaTomeczek

Jajka faszerowane brokułem

Idealna przekąska na imprezy.

jajka

Dodane przez: epelc26

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

Bardzo proste, zdrowe i kolorowe...

jajka

Dodane przez: Kaska

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Pyszne połączenie jajek i tńczyka

Jajka faszerowane pastą z bobu

Dodane przez: Krystyna32

Jajka faszerowane pastą z bobu

Smaczne i apetyczne jajka.

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

Dodane przez: dorota w

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

Jajka faszerowane prostym nadzieniem...

Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką

Dodane przez: Krystyna32

Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką

Szybkie do przygotowania i smaczne...