Marmurkowe faszerowane jajka zielonym groszkiem

  • wyświetlono: 472 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Bardzo efektowne jajka faszerowane na wielkanocny stół to moja propozycja na urozmaicenie świątecznych potraw.

20200303_195300
  • 8 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka
1 mały burak
1 łyżeczka octu
1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku
2 łyżeczki majonezu
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Marmurkowe faszerowane jajka zielonym groszkiem

  • 1. Jajka gotować przez 5 minut od zagotowania, następnie wyciągnąć je z wody potłuc delikatnie skorupkę. Do wody wkroić buraka i dodać ocet, włożyć do tego jajka, gotować jeszcze 10 minut, odstawić w wodzie z burakiem do ostygnięcia.
    Jajka przeciąć i wyjąć żółtka. Mrożony groszek gotować w posolonej wodzie do miękkości, następnie go odcedzić i ostudzić. Groszek dodać do żółtek, dodać sól i pieprz oraz majonez, rozdrobnić blenderem.
    Powstałą masą napełnić rękaw cukierniczy z gwiazdkową tylką. Napełnić masą jajka, podawać schłodzone.Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaWielkanocJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane-kurczaczki wielkanocne

Dodane przez: Joanna Kryla

Jajka faszerowane-kurczaczki wielkanocne

Łatwe w przygotowaniu, smaczne,...

Jajka faszerowane pastą z makreli

Dodane przez: Krystyna32

Jajka faszerowane pastą z makreli

Smaczne i pyszne jajka.

Marmurkowe jajka wielkanocne

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Marmurkowe jajka wielkanocne

Szybki przepis na jajka wielkanocne.

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Faszerowane jajka nie tylko będą...

Pęczak z zielonym groszkiem

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Pęczak z zielonym groszkiem

Smaczne danie na szybko.

jajka

Dodane przez: epelc26

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

Bardzo proste, zdrowe i kolorowe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE