Fasolowy hummus

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smarowidło na grzanke lub tosty, to szybki, smaczny i zdrowy dodatek śniadaniowy

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Szklanka fasoli nałożonej i ugotowanej
    2 duże ząbki czosnku
    1 jabłko
    Oliwą
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Hummus

Fasolowy hummus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną i przestudzoną fasolę blendujemy z czosnkiem pokrojonym jabłkiem i oliwą - ok. 5 łyżek, gdy jest zbyt gęste dolewam więcej aż uzyskam konsystencję smarowidła. Doprawiam solą i pieprzem.

Porady

Zamiast fasoli można dodać ciecierzycę. Polecam do grzangrzanek, pieczywa albo w wersji warzywnej do marchewki pokrojonej w słupki lub selera naciowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować