Fasolowy hummus

  • wyświetlono: 81 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smarowidło na grzanke lub tosty, to szybki, smaczny i zdrowy dodatek śniadaniowy

tymiankowa
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

Szklanka fasoli nałożonej i ugotowanej
2 duże ząbki czosnku
1 jabłko
Oliwą
Sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolowy hummus

  • 1. Ugotowaną i przestudzoną fasolę blendujemy z czosnkiem pokrojonym jabłkiem i oliwą - ok. 5 łyżek, gdy jest zbyt gęste dolewam więcej aż uzyskam konsystencję smarowidła. Doprawiam solą i pieprzem.

Porady

Zamiast fasoli można dodać ciecierzycę. Polecam do grzangrzanek, pieczywa albo w wersji warzywnej do marchewki pokrojonej w słupki lub selera naciowego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

fasolapastahummus

Komentarze

Podobne przepisy

Hummus- pasta z ciecierzycy

Dodane przez: edytak

Hummus- pasta z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy jest sycącą...

Hummus z pieczoną dynią

Dodane przez: Kloruś

Hummus z pieczoną dynią

Jeśli lubicie hummus koniecznie...

Hummus - pasta ze zdrowej cieciorki

Dodane przez: Paulina Nosek

Hummus - pasta z cieciorki

Wspaniała, zdrowa, pełna witamin...

hummus z suszonymi pomidorami

Dodane przez: edyta337

Hummus z suszonymi pomidorami

Pasta z ciecierzycy z suszonymi...

Smalec fasolowy z chrupiącymi „skwarkami” z kaszy gryczanej

Dodane przez: PatiGotuje

Smalec fasolowy z chrupiącymi „skwarkami”...

Wegańska wersja smalcu. Idealna...

Hummus z pieczonym buraczkiem

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Hummus z pieczonym buraczkiem

Zapraszam na pyszny hummus w pięknym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE