Sałatka ziemniaczana z papryką, cieciorką, jabłkiem i orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wariacja w temacie sałatki jarzynowej. Danie kolorowe, pożywne i zarazem smaczne. Tym razem dodałam paprykę, cieciorkę, jabłko oraz orzechy włoskie, a poza tym świeże zioła - natkę pietruszki i rozmaryn.

Składniki:

  • 8 większych ziemniaków (łącznie 800g)
    1 większa czerwona papryka (250g)
    2 średniej wielkości jabłka (łącznie 250g)
    1 puszka cieciorki konserwowej (240g bez zalewy)
    1 szklanka wyłuskanych, grubo siekanych orzechów włoskich (100g)
    1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
    1/3 łyżki posiekanych igieł rozmarynu
    4 - 5 łyżek majonezu
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Przystawki Majonez

Sałatka ziemniaczana z papryką, cieciorką, jabłkiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ziemniaczana z papryką, cieciorką, jabłkiem i orzechami 1. Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Następnie pokroić w małą kostkę i przełożyć do naczynia. Pozbawioną nasion paprykę pokroić w kostkę i dołożyć do ziemniaków. Z jabłek usunąć gniazda nasienne, a owoce drobno pokroić - dołożyć do naczynia. Dodać także cieciorkę, orzechy oraz zioła. Całość wymieszać z majonezem, na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować