Sałatka curry z warzywami i jabłkiem

5 (163 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sałatka z sezonowych składników oraz jabłka. Młode ziemniaki, fasolka szparagowa i jabłko. Do tego pikantna cebulka dymka, delikatna nuta chrzanu i świeżych ziół, a także charakterna przyprawa curry.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g oskrobanych, gotowanych młodych ziemniaków
    350 g oczyszczonej fasolki szparagowej
    1 duże jabłko (200 g)
    80 g cebuli dymki
    2 łyżki posiekanej bazylii
    2 łyżki posiekanego lubczyku
    2 łyżeczki chrzanu konserwowego ze słoika
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka curry w proszku
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz cayenne do smaku
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Curry Sałatki Sok Przystawki Majonez

Sałatka curry z warzywami i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka curry z warzywami i jabłkiem 1. Fasolkę gotować ok. 10 min w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić.
    Do miski przełożyć pokrojone na cząstki ziemniaki, pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę jabłko, obraną i posiekaną dymkę, a także posiekaną zieleninę. Dołożyć chrzan, wsypać curry i przyprawy do smaku, wlać sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać z dodatkiem majonezu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować