REKLAMA

Fasolka po bretońsku

wyświetlono: 3835 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Proste, smaczne danie dla całej rodziny

opublikowany: 02.05.2014
Udostępnij Pinterest
  • 40 min

Składniki:

  • 200 gram suchej fasolki ja użyłam fasolki karłowatej
    1 kiełbaska wędzona
    2 szklanki gęstego przecieru pomidorowego
    przyprawy: chilli, pieprz, sól
    przyprawa typu warzywko
Ocena:

(średnia 4.5 z 200 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę moczymy w wodzie przez 12 godzin.
    Następnie nalewamy wodę do garnka i gotujemy w niej fasolkę z przyprawą typu warzywko.

    Na patelni podsmażamy kiełbasę dolewamy sos pomidorowy i odsączoną z wody fasolkę.
    Smażymy około 15 min pod przykryciem na średnim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Fasolka po bretońsku

Do fasolki nie trzeba mnie długo namawiać :)

kategoria: Dania główne fasolka po bretońsku opublikowany: 22.08.2012 | wyświetlono: 24916 Książki kucharskie: 15 | Polecenia: 3

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE