Dyniowa chmurka

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ten sernik wprost rozpływa się w ustach, jest niesamowicie wilgotny, przesycony wspaniałymi korzennymi przyprawami.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - puree z dyni: 2 szklanki
    - ser biały 3 krotnie mielony: 750 gramów
    - jaja: 6 sztuk
    - laska wanilii: 1 sztuka
    - zmielony cynamon: 1 łyżeczka
    - ziele angielskie, zmielone: 0.5 łyżeczki
    - zmielony imbir: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - cukier puder: 150 gramów
    - nektarynki: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Dyniowa chmurka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dyniowa chmurka-2 1. Zacznij od rozgrzania piekarnika do 170°C i przygotowania sobie tortownicy. W tym celu tortownice należy szczelnie owinąć z zewnątrz folią aluminiową.
  • 2. Aby wykonać sernik musisz wymieszać puree z dyni z twarogiem.
  • 3. odaj jajka, ziarenka wyskrobane z laski wanilii oraz cynamon, ziele angielskie, imbir, sól i sok z cytryny. Na koniec dodaj cukier puder.
  • Dyniowa chmurka-3 4. Włóż tortownicę do większego, szczelnego pojemnika, najlepiej dużej brytfanki. W ostateczności możne to być większa tortownica, ale koniecznie również zabezpieczona folią aluminiową od zewnątrz. Przelej masę serową do małej tortownicy, a większe naczynie napełnij wodą, najlepiej gorącą.
  • 5. Piecz sernik przez 40 minut.
  • 6. Wyjmij go, ostudź i zdejmij folię (inaczej sernik może być zbyt wilgotny). Włóż do lodówki na całą noc.
  • 7. Kiedy, sernik jest już zwarty wyłóż go na paterę i przystrój owocami. Ja użyłam półksiężyców z nektarynek. Bardzo dobrze pasować będzie również czerwona porzeczka.
    Smacznego!
  • 8. www.sandrabakesaparty.awsome.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować