Dynia w kurkumie

3.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczna i zdrowa dynia idealna do dań mięsnych czy kanapek

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg dyni po obraniu

    Zalewa
    1 szklanka octu
    2 szklanki wody
    1 szklanka cukru
    2 łyżki soli
    2 łyżeczki kurkumy
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżeczka gorczycy
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pikle

Dynia w kurkumie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników ugotuj zalewę
    Dynie umyj osusz i usuń pestki. Pokrój w paski i ułóż w słoikach ,zalej zalewą zakręć i pasteryzuj około 15 minut.
    Po wyjęciu odwracaj do góry dnem.
    Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.

Porady

Najlepiej wybierać małe młode dynie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować