REKLAMA
Korzystając, że pojawia się już rabarbar a sezon jest dość krótki przygotowałam drożdżówki z rabarbarem i dużą ilością kruszonki. Ciasto drożdżowe jest bardzo miękkie i elastyczne, bardzo dobrze się z nim pracuje. Zamiast rabarbaru można użyć innych sezonowych owoców pl. truskawek, jagód itp.
smacznienatalerzu@gmail.com
(średnia 3.5 z 2 głosów)
Mięciutkie, puszyste bułeczki z rabarbarem, waniliowym budyniem i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na letni deser z wykorzystaniem sezonowych owoców. Rozpływają się w ustach i szybko znikają przy małej czarnej z najbliższymi.
Wspaniałe drożdżówki z rabarbarem, które znikają jak są jeszcze ciepłe! Takie drożdżówki można przygotować z dowolnymi sezonowymi owocami.
Nie ma jak domowe drożdżówki - są najlepsze . Sezon na czereśnie trwa ,więc to te owoce wykorzystałam . Połączenie ich z nadzieniem serowym i kruszonką wyszło genialnie . Są bardzo łatwe do zrobienia.
Co tu dużo pisać: wspaniałe! mięciutkie, wilgotne, cudownie pachnące wanilią i cytrynowym lukrem. Doskonałe na drugie śniadanie do szkoły czy pracy, na podwieczorek lub słodką przekąskę na wycieczkę za miasto. Kto tylko sięgnie po jedną już myśli o następnej ;)
Wspaniałe drożdżówki upieczone według sprawdzonego przepisu, prawdziwy hit lata. Piekę je z różnymi owocami, lubimy te ze śliwkami, smakowały nam też z truskawkami czy czarną porzeczką. Tym razem - drożdżówki z rabarbarem.
Komentarze