Oryginalny , nie codzienny pomysł na podanie popularnego , warzywnego leczo z kiełbasą.
Możemy sięgnąć po nie w każdej chwili gdy złapie nas głód bez stania nad garami :)
Smakują wyśmienicie na ciepło i na zimo , możemy podać je jako przystawkę np. pokrojone w trójkąty jak pizze albo przygotować małe drożdżówki na parę kęsów.
Zabrane do pracy budzą ciekawość , zachwalań nie ma końca :)
Co więcej pierwszy raz postanowiłam w cieście drożdżowym ominąć tłuszcz który zawsze dawałam w postaci płynnego masła , oleju lub oliwy. Tym razem postawiłam na jajka i kwaśną śmietanę - strzał w 10 !
Ciasto rosło w oczach co widać na załączonym obrazku.
Wyszło puszyste , mięciutki i bardzo przyjemne w smaku.
Ser odegrał rolę łącznika ale i wzbogacił smak drożdżówek.
Polecam , pycha :)
0 (0 ocen)
Komentarze