Drobiowy strogonow

  • wyświetlono: 2724 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 3

Mięso z rosołu nie wszyscy lubią, ale w potrawce od razu znika.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Agnieszka Pęśko, Wola Szydłowiecka
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 1/2 kg mięsa drobiowego z rosołu
● 1/2 kg pieczarek
● czerwona papryka
● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
● 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
● 2 cebule
● 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
● 3 łyżki mąki
● łyżka masła
● olej
● 1,5 l bulionu
● sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Drobiowy strogonow

  • 1. Mięso kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na oleju. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle. Paprykę kroimy w kostkę, chwilę smażymy
    z pieczarkami.
  • 2. Mięso mieszamy z pieczarkami, papryką i cebulą. Wlewamy bulion i zagotowujemy. Dodajemy koncentrat. Doprawiamy mielonymi paprykami, solą i pieprzem do smaku. Zagęszczamy mąką. Danie podajemy z pieczywem.
PPWS_03-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniakoncentrat pomidorowyczerwona paprykapotrawka z kurczakadrób z rosołu

Komentarze

Podobne przepisy

strogonow

Dodane przez: Aninka88

STROGONOW

wersja strogonowa po mojemu

Strogonow

Dodane przez: ewaeu

Strogonow

Strogonow po mojemu. Można powiedzieć...

Strogonow

Dodane przez: kasiunia860

Strogonow

Ciepłe i syte danie, często u mnie...

Strogonow

Dodane przez: Lidka Bawolska

Strogonow

Strogonow w moim domowym wydaniu....

strogonow

Dodane przez: paolineczka

Strogonow

Pyszne, sycące danie. Można je...

Strogonow

Dodane przez: Gregorhspeed

Strogonow

Moja wersja klasycznego dania....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE