Domowa mielonka z szynkowara

4.49 (194 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Zdrowe, parzone mięso do obkładu typu paleo, bez konserwantów, bezmleczne i bezglutenowe

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 600 g schabu pokrojonego w kostkę
    300 g łopatki albo karkówki zmielić
    200 g boczku wędzonego zmielić
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka żelatyny
    1 łyżka granulowanego czosnku
    1/2 łyżeczki imbiru mielonego
    1/2 łyżeczki ziela angielskiego mielonego
    1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
    3 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Bezy Wędliny Szynki

Domowa mielonka z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystko wyrabiamy, wkładamy do szynkowara, zamykamy i trzymamy w lodówce 12-24 godzin. Następnie parzymy w wodzie o temperaturze 85*C przez 2 godziny. Po tym czasie zalewamy zimną wodą i chłodzimy. Po przestudzeniu trzymamy w lodówce 8-12 godzin i wyjmujemy.
    Smacznego!

Porady

można dodać do surowej masy grzyby lub orzechy dla urozmaicenia smaku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Szynka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować