Dietetyczne brownie z fasoli

4.5 (185 ocen)

Ciasto jest puszyste, wilgotne i pyszne :) Koleżanki z pracy zachwycały się jego smakiem i nikt nie zorientował się, że nie jest to tradycyjny wypiek na mące. Fasola jest zupełnie niewyczuwalna a ciasto mogą jeść osoby na diecie bezglutenowej i dbające o linię :)

Składniki:

  • 480 g ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki)
    2 duże banany
    4 łyżki oleju rzepakowego
    4 jajka
    3 łyżki kakao
    4 łyżki ksylitolu lub cukru brązowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szkl siekanych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Dietetyczne brownie z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz orzechów przełożyć do naczynia i dokładnie zblendować na gładki mus. Dodać orzechy, wymieszać. Blaszkę (21x21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Brownie piec ok 40 minut w 170 stopniach do tzw. suchego patyczka. Ostudzić, można posypać cukrem pudrem lub polać gorzką czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować