Brownie z czerwonej fasoli

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Banalnie proste, pyszne i nikt się nie kapnie, że z fasoli :)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1 puszka czerwonej fasoli
    2 jajka
    1 duży dojrzały banan
    1,5 łyżki oleju kokosowego
    1,5 łyżki ciemnego kakao
    2 łyżki dowolnego słodzidła
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Polewa:
    1,5 łyżki oleju kokosowego
    1,5 łyżki wody
    1 łyżka miodu
    1 łyżka ciemnego kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie

Brownie z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odsączyć z zalewy i porządnie wypłukać pod bieżącą wodą.
    Wszystkie składniki ze sobą zblendować na gładką masę.
    Piec w piekarniku na 180 stopni, 40-45 minut
    Składniki na polewę połączyć ze sobą i podgrzać. Polać gotowe ciacho.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować