Deser caffè latte

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybki deser kawowy dla gości. Prosty w przygotowaniu, uda się każdemu.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Warstwa biała:
    200 g serka homogenizowanego waniliowego
    200 ml kremówki
    1 śnieżka
    20 g cukru pudru
    2 płaskie łyżeczki żelatyny
    70 ml wrzątku
    Warstwa kawowa :
    100 g serka homogenizowanego
    120 ml kremówki
    1 śnieżka
    15 g cukru pudru
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    1 łyżeczka żelatyny
    70 ml wrzątku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser caffè latte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek homogenizowany łączymy ze śmietanką, cukrem i śnieżką. Miksujemy.
    We wrzątku rozpuszczamy żelatynę.
    Przestudzoną wlewamy do masy serowej i miksujemy. Rozkładamy do szklanek i dajemy do lodówki na około 1 godzinę.
    Warstwa kawowa:
    Serek łączymy ze śmietanką, cukrem i śnieżką. Miksujemy. Do masy dodajemy rozpuszczona i przestudzoną w kawie żelatynę. Miksujemy. Nakładamy na warstwę serową i dajemy do lodówki na około 40 minut.
    Gotowe desery dekorujemy bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować