Czosnek marynowany w oliwie z ziołami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Czosnek marynowany w oliwie z ziołami idealny do mięsa i kanapek olej można wykorzystać do designu

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Olej
    Czosnek
    Papryka chili
    Zioła prowansalskie
    Pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory z cebuli

Czosnek marynowany w oliwie z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy, do słoików po 400 ml dajemy po łyżeczce papryki, ziół prowansalskiech i po kilka ziarenek kolorowego pieprzu, dodajemy czosnek i zalewamy olejem, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut.Po wyjęciu odwracamy do góry dnem.Przechowujemy w chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek marynowany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować