Sałatka z zielonych pomidorów na zimę

3 (2 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Robiłam ją wieki temu, ale pamiętam, że była bardzo smaczna, z wielkim bólem dostałam na giełdzie takie właśnie i odtworzyłam ten smak. Eksperyment się powiódł! 

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 4 kg zielonych pomidorów
    1 kg cebuli
    800 g czerwonej papryki
    8 ząbków czosnku
    1 szklanka oleju
    1 szklanka cukru
    1 szklanka octu
    3 łyżki soli
    1,5 łyżki pieprzu mielonego
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Przetwory z cebuli

Sałatka z zielonych pomidorów na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory i cebulę pokroić w plastry, paprykę w słupki, czosnek posiekać, wszystko wrzucić do większej miski, teraz dodać pozostałe składniki, wymieszać i pozostawić na 10 minut aby wszystko przeszło smakiem.
    Po tym czasie nałożyć do słoików, zamknąć i pasteryzować ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zielone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować