Robiłam ją wieki temu, ale pamiętam, że była bardzo smaczna, z wielkim bólem dostałam na giełdzie takie właśnie i odtworzyłam ten smak. Eksperyment się powiódł!
50 min
Więcej niż 10 osób
Składniki:
4 kg zielonych pomidorów
1 kg cebuli
800 g czerwonej papryki
8 ząbków czosnku
1 szklanka oleju
1 szklanka cukru
1 szklanka octu
3 łyżki soli
1,5 łyżki pieprzu mielonego
Sałatka z zielonych pomidorów na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory i cebulę pokroić w plastry, paprykę w słupki, czosnek posiekać, wszystko wrzucić do większej miski, teraz dodać pozostałe składniki, wymieszać i pozostawić na 10 minut aby wszystko przeszło smakiem.
Po tym czasie nałożyć do słoików, zamknąć i pasteryzować ok. 20 minut.
Komentarze