Cytryny w syropie, słoiku na zimę

3.43 (7 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Teraz jest czas na cytryny, skórka cieniutka, soczyste i aromatyczne. Nawet cena jest ok;) Tak więc warto je zamknąć w słoiku i cieszyć się nimi zimą w gorącej i pachnącej herbacie.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • ✔7 cytryn
    ✔1/2 kg. cukru
    ✔1/2 l. wody
    ✔3 gwiazdki anyżu
    ✔2 laski cynamonu
    ✔1/2 łyżeczki kardamonu
    ✔10 goździków
    ✔3-4 cienkie plasterki imbiru
Wystaw ocenę:

3.43 (7 ocen)

Zobacz również:

Herbaty

Cytryny w syropie, słoiku na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytryny umyć, sparzyć. Pokroić w cienkie plasterki- usunąć pestki. Ułożyć jeden na drugim w wyparzonych słoikach. Z podanych składników zrobić zalewę- zagotować. Zalać cytryny, zakręcić. Pasteryzować 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Woda Cukier Anyż Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować