CIECIORKA Z PIEKARNIKA

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciecierzyca. Zdrowe warzywo, które wbrew pozorom można wykorzystać w kuchni.A to w zupie, a to zapiekankach, a to w różnego rodzaju sałatkach czy jako przekąska. Jest niskokaloryczna może być bez obaw zjadana przez osoby dbające o linię, liczące kalorie. Jeśli uwielbiasz chrupać orzeszki,a niestety z powodu alergii nie możesz sobie na to pozwolić polecam upiec ciecierzycę w piekarniku z ulubionymi dodatkami, nieźle chrupie i jest mega uzależniająca. Tak przygotowana, podpieczona jest świetnym dodatkiem do sałatek. Wypróbujcie sami

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • puszka cieciorki gotowanej
    papryka słodka mielona
    papryka ostra mielona
    sól
    oliwa smakowa z chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Cieciorka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę osączamy z zalewy*, przepłukujemy, osączamy.
    Wykładamy na blachę do pieczenia, pieczemy 15 minut.
    Mieszamy ze sobą papryki i sól, wsypujemy do woreczka, przekładamy podpieczoną cieciorkę, dobrze mieszamy. Wysypujemy z powrotem na blachę, pieczemy jeszcze ok 15 minut. Zostawiamy na blasze aż do wystygnięcia, będzie fajnie chrupka.
    Gotową podajemy z ulubionymi sosami.
    *można użyć cieciorki suchej, którą należy najpierw do miękkości ugotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować