Pikantna cieciorka z piekarnika

4.5 (179 ocen)

  • 35 min

Chrupiąca, zdrowa przekąska z dodatkiem aromatycznych i pikantnych przypraw.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 puszki ciecierzycy
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka słodkiej papryki w proszku
    1 łyżeczka papryki chilli w proszku
    ½ łyżeczki kuminu
    ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    ½ łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Pikantna cieciorka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantna cieciorka z piekarnika 1. Ciecierzycę wylać z puszki na sitko, przepłukać wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. W misce połączyć ze sobą olej, paprykę, kumin, czosnek i sól. Wsypać ciecierzycę, dobrze obtoczyć. Wysypać na wyłożoną papierem do pieczenia tacę. Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas potrząsając tacą aż zarumieni się z każdej strony. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Ciecierzyca Czosnek Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować