Ciasto z rabarbarem i prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Rozpoczął się na dobre sezon działkowy a to oznacza, że na dobre rozpoczął się już również sezon rabarbarowy.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - rabarbar (pokrojony na kawałki i zasypany cukrem): 15 sztuk
    - płatki migdałowe (prażone na patelni): 0.5 szklanki
    - mąka pszenna tortowa: 2 szklanki
    - budyń (śmietankowy lub waniliowy na 0,5l mleka): 1 opakowanie
    - masło ekstra: 1 opakowanie
    - cukier: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - jajka: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z rabarbarem i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieram mikserem z cukrem na puszystą masę. Dodaję po jednym jajku i dokładnie miksuję. Dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz budyń. Dokładnie miksuję na najwyższych obrotach. Zmniejszam obroty i dodaję migdały. Przekładam wszystko do tortownicy posmarowanej masłem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Układam na wierzchu rabarbar i lekko wciskam go w ciasto. Piekę ok 40-45 minut w temperaturze 200'C (do suchego patyczka).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować