Strogonoff

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Obowiązkowo podawany ze świeżą bagietką. Bardzo rozgrzewający, aromatyczny i bardzo smaczny!

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - polędwica wołowa: 500 gramów

Strogonoff - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę koimy w piórka, czosnek w plastry, pieczarki na 8, polędwicę na grube paski i oprószamy ją w mące. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną cebulę i czosnek. Dokładamy obtoczone w mące mięso. Gdy wszystkie płyny odparują dolewamy wódkę i podpalamy. Po wygaśnięciu płomieni dodajemy musztardę, koncentrat i zalewamy wszystko wywarem. Gotujemy przez chwilę. Dodajemy śmietanę i surowe masło. Doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy