REKLAMA
Niezwykle puszyste, wilgotne i delikatne ciasto, które przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Gdy jest jeszcze ciepłe, ma przyjemnie chrupiącą skórkę i jest lekkie jak chmurka :) Przechowujcie w szczelnym pojemniku, długo zachowa świeżość.
(średnia 3.65 z 17 głosów)
Porady
Pamiętajcie, że składniki muszą być w temperaturze pokojowej, w przeciwnym wypadku może wyjść zakalec
Przepyszne, wilgotne i pięknie wyrośnięte ciasto z moim ulubionym rabarbarem. Idealne na majówkę z kubkiem mleka lub kawy.
To chyba najłatwiejsze ciasto na świecie :) Przygotowuje się je błyskawicznie, bez miksowania, z zaledwie kilku składników, które odmierzamy kubeczkiem po jogurcie. Jest idealne gdy niespodziewani goście stoją u progu. Można je zabrać ze sobą na piknik, lub przygotować na dziecięce przyjęcie.
Rabarbar to moja MIŁOŚĆ! Pomysł na ciasto jogurtowe zrodził się po zrobieniu domowego jogurtu ponieważ było go aż 2 litry, a okres jego przydatności do spożycia wynosi 7 dni – a przecież takie pyszności nie mogą się zmarnować! Ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu, po upieczeniu jest delikatne i puszyste. Po prostu PYSZNE!
Doskonałe , lekkie ciasto ,które najlepiej smakuje z owocami tymi świeżymi sezonowymi jak i mrożonymi. Ciasto jest wilgotne i bardzo delikatne w smaku.
Jeśli lato, to koniecznie musi się pojawić ciasto z rabarbarem. Tym razem, najprostsze chyba, ciasto jogurtowe. Do jego przygotowania nie potrzebujecie nawet miksera, składniki wystarczy wymieszać łyżką. Łatwe, szybkie i dobrze smakuje - czego chcieć więcej?
Komentarze