Ciasto miodowe z prostym kremem waniliowym

5 (4 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Miodownik powstał na bazie ciasta biszkoptowego. Mój miodownik przez to jest szybki w przygotowaniu. Przypomina nieco tort. Jest to łatwe i bardzo smaczne ciasto.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • ciasto miodowe
    350 g mąki pszennej
    150 g miodu
    100 ml oleju
    100 g cukru
    10 g proszku do pieczenia
    4 jajka
    krem waniliowy
    300 ml mleka
    250 g gotowego kremu waniliowego
    dodatkowo
    150 g dżemu morelowego
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Biszkopt Miodownik

Ciasto miodowe z prostym kremem waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto miodowe: Jajka ubijam wraz z cukrem na puszystą masę. Do ubitej masy dodaję olej i miód. Miksuję. Dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Piekę około 40 minut w 180 stopniach. Studzę. Kroję na pół.
    Krem waniliowy: Proszę miksuję wraz z mlekiem na gładki krem.
    Na spód ciasta smaruję dżem morelowy. Na dżemie układam 1/2 kremu waniliowego. Układam drugą połowę ciasta. Smaruję kremem. Dowolnie dekoruję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Jajka Mąka pszenna Dżem owocowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować