Klasyczny miodownik ale nie co odmienny bo do ciasta zamiast masła użyłam smalcu, wyszedł równiutki i kruchutki, każdy kęs rozpływa się w ustach. Polecam na te małe i większe imprezy jest niezawodny!
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ciasto miodowe na smalcuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/68/ciasto-miodowe.jpeg23041728http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-miodowe-na-smalcu
1.
Mąkę posiekać ze smalcem, dodać jajka,sodę, proszek, miód. Zarobić ciasto i podzielić na 4 równe części. Każdą część rozwałkować na wielkość tej samej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Placki piec na złoty kolor w 180 stopniach przez ok 8 minut.
2.
Połowę mleka zagotować z cukrem, resztę wymieszać z kaszą manną, wlać na gotujące mleko i mieszać do zgęstnienia, wystudzić.
Komentarze