Ciasto Marchewkowe "Theresa"

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasto które pokochają wszyscy. Zachwyca nawet największych sceptyków. Jest dziecinnie proste i znika natychmiast po podaniu. Przepis poznałam w mojej ukochanej Szkocji.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 2 szklanki
    - cukier biały kryształ: 2 szklanki
    - proszek do pieczeczenia: 1 łyżeczka
    - soda oczyszczna: 1 łyżka
    - cynamon mielony: 1 łyżka
    - marchewka: 4 sztuki
    - olej (oleju powinno być 3/4 szklanki): 150 mililitrów
    - masło w kostce: 2 łyżki
    - cukier puder do masy: 1 szklanka
    - serek naturalny kremowy: 2 sztuki
    - aromat wanilinowy (Aromat waniliowy do smaku, wystarczy kilka kropel): 1 łyżka
    - jajka - ciasto: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto marchewkowe "theresa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zetrzeć marchewkę na tarce o grubych oczkach. Dodać mąkę, cukier, sodę, cynamon, proszek do pieczenia, olej i jajka. Dokładnie wymieszać. Przelać do tortownicy ( śr. 28cm). Spód powinien być wyłożony papierem do pieczenia a boki posmarowane 1 łyżką masła.
    Piec w 180 stopniach ok 45-50 minut. Wyjąć, przestudzić.
    Do wysokiego naczynia przełożyć serek naturakny, masło, cukier puder. zmiksować na gładką masę, dodać aromat waniliowy, miksować jeszcze chwilę.
    Posmarować wystudzone ciasto. Wierzch oprószyć cynamonem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować