Ciasto kruche z masą budyniowo-pomarańczową i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. 1/3 odsypać na kruszonkę a resztę zagnieść. Tym zagniecionym ciastem, wylepić blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
2.Ciasto podpiec 15 mn. w 175 *C i trochę ostudzić.
3.masa- 3 budynie ugotować na soku, ostudzić do ciepłego, często mieszając. Śmietankę rozmieszać z ostatnim budyniem. Wlać do wcześniej ugotowanego letniego budyniu i wymieszać. Przelać na podpieczone ciasto i rozsmarować.
4.Rozsypać pozostawioną kruszonkę.
5.Piec ok. 1 godz. w 175 *C. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze