Ciasto kajmakowo - porzeczkowe bez pieczenia

4.5 (10 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie i bardzo smaczne ciasto kajmakowo - porzeczkowe bez pieczenia z krakersami smakuje wybornie. Idealne na różne okazje.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka masy kajmakowej
    1 kostka masła
    Słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 400 ml
    2 paczki krakersów po 175 g
Wystaw ocenę:

4.5 (10 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z kremem

Ciasto kajmakowo - porzeczkowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż folią spożywczą. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj masę kajmakową, mieszaj do połączenia składników.
    Dno blachy wyłóż warstwą krakersów, posmaruj 2 łyżkami dżemu porzeczkowego i częścią masy , ułóż kolejną warstwę krakersów posmaruj dżemem i masą.
    Wierzch posyp pokruszonymi krakersami

Porady

Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować